I KSS poziva na protest u četvrtak 17. juna

Obaveštenje za članstvo

Poštovane koleginice i kolege,

Vlada Republike Srbije je u subotu 12. jula usvojila predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu bez javne rasprave, saglasnosti Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i socijalnog dijaloga sa Konfederacijom.

Očekujući ovakav scenario, kao što ste već upoznati, Predsedništvo Konfederacije je na ranijoj sednici donelo odluku o održavanju Protesta protiv ovakvog predloga novog Zakona o radu, kada on bude usvajan u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

U skladu sa tim Predsedništvo Konfederacije, na današnjoj vanrednoj sednici održanoj
u Beogradu, donelo je sledeću odluku:

Konfederacija slobodnih sindikata poziva sve članove sindikata na radnički protest protiv predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, ispred Narodne Skupštine
Republike Srbije, u četvrtak, 17.jula. Okupljanje učesnika će biti u 11 sati i 30 minuta ispred zgrade Glavne pošte u Beogradu, u Takovskoj ulici broj 2
.
Nalaže se svim sindikatima članicama da organizuju prisustvo svojih članova u skladu sa svojim mogućnostima i da obaveste i druge zainteresovane organizacije i građane da nam se pridruže, jer je ovaj zakon samo početak teških promena, koje će najviše pogoditi nas obične građane.

Konfederacija slobodnih sindikata

Izvor: http://www.kss.org.rs

Postavi komentar